Kιφτέδις αδετσα

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

 500γρ. κιμά (εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε 200γρ χοιρινό και 300γρ μοσχαρίσιο γίνονται ποιο αφράτες οι κεφτέδες)
– 1 αυγό
– 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
– 1 αρκετά μεγάλο κρεμμύδι
– Σκόρδο (η ποσότητα ανάλογα με την όρεξή σας)
– 1 κρασοπότηρο λάδι
– Λίγο ξύδι
– 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ζάχαρη
– Δυόσμο, μαϊντανό
– πιπέρι μαύρο και κόκκινο
– Αλάτι (προσοχή μην τσΆ φκιάστει λύσσα!!!!)
– Αλεύρι και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Πώς πρέπει να γίνει για να πετύχει η συνταγή:
Πρώτα απΆ όλα βάζουμε σΆ ένα μπολ με νερό το ψωμί, κατά προτίμηση ψίχα, για να φουσκώσει.
ΣΆ ένα άλλο μπολ βάζουμε τον κιμά κι εκεί ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά κι αυτά ψιλοκομμένα …το αλάτι τα πιπέρια, τη ζάχαρη …λαδάκι, το ξύδι…. το αλάτι …. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί τα ζυμώνουμε καλά και ταΆ αφήνουμε περίπου 2 ώρες να σταθούν …..
Αφού περάσουν οι 2 ώρες με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε λίγο κιμά και το πλάθουμε σε μπαλάκια, και τα πατάμε λίγο να πλατύνουν, τα περνάμε από αλεύρι κι αφού έχει κάψει το μπόλικο λάδι μας στη φωτιά τα αραδιάζουμε όλα μέσα, να τηγανιστούν …..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *